Grad Zvornik bio je domaćin sastanka o reformi lokalne samouprave i sprečavanju korupcije u organizaciji Misije OEBS-a u BiH. Predstavnici gradova i opština Zvornik, Bijeljina, Bratunac, Han Pijesak, Srebrenica, Lopare, Milići, Osmaci, Šekovići, Vlasenica, Ugljevik i Saveza opština i gradova RS razmijenili su iskustva o sprovođenju reformi na lokalnom nivou. Sastanak u Zvorniku bio je prilika za okupljene da razmijene iskustva o praksi i načinima borbe protiv korupcije. Zvornik je jedna od lokalnih zajednica koja ima uvedenu etičku liniju za građane kako bi prijavljivali slučajeve korupcije.

U Zvorniku je, u organizaciji OEBS-a u BiH, održan sastanak gradskih i opštinskih vlasti sa područja sjeveroistočne Republike Srpske o ostvarenom napretku i obavezama lokalnih vlasti u realizaciji aktivnosti u borbi protiv korupcije.
Šef Kancelarije OEBS-a u Srebrenici Vil Ričard rekao je da su na sastanku učestvovali gradonačelnici, načelniici, te predsjednici skupština opština iz regija Birča i Semberije sa željom da ovo naprosto bude razmjena iskustava i da se na neki način unaprijede prakse koje postoje na nivou lokalnih zajednica.

Misija OSCE-a organizovala susret predstavnika lokalnih vlasti Podrinja i Semberije
Šef misije u Srebrenici

Ričard je istakao da je fokus diskusije usmjeren i na temu novousvojenog Zakona lokalnoj smaoupravi, kao i pitanja borbe protiv korupcije na nivou opština i gradova. „OEBS ima izvanrednu saradnju sa svim loaklnim zajednicama na nivou BiH i to je jedna dugogodišnja saradnja kroz koju smo implementirali veliki broj različitih projekata kao što su ‘Ugovor’, ‘Lokalno je primarno’, ‘Bikon šema’“, rekao je Ričard.

Misija OSCE-a organizovala susret predstavnika lokalnih vlasti Podrinja i Semberije

Grad Zvornik bio je domaćin sastanka o reformi lokalne samouprave i sprečavanju korupcije u organizaciji Misije OEBS-a u BiH. Predstavnici gradova i opština Zvornik, Bijeljina, Bratunac, Han Pijesak, Srebrenica, Lopare, Milići, Osmaci, Šekovići, Vlasenica, Ugljevik i Saveza opština i gradova RS razmijenili su iskustva o sprovođenju reformi na lokalnom nivou.
Misija OSCE-a organizovala susret predstavnika lokalnih vlasti Podrinja i Semberije

Sastanak u Zvorniku bio je prilika za okupljene da razmijene iskustva o praksi i načinima borbe protiv korupcije. Zvornik je jedna od lokalnih zajednica koja ima uvedenu etičku liniju za građane kako bi prijavljivali slučajeve korupcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *