Mjere u Zvorniku produžene do 3.avgusta, koronom zaraženi visoko cijenjeni zvornički ljekari, danas 7 novih slučajeva infekcije korona virusom…

0
Danas 26 novozaraženih korona virusom u Zvorniku, obustava svih predizbornih skupova do 1.novembra
FOTO: Ilustracija

Gradski štab za vanredne situacije usaglasio je svoje zaključke sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije kojim su do 3. avgusta produžene mjere kojim se:

– zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
– ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06:00 do 23:00 časa i
– dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz prethodne saglasnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Кorišćenje zaštitne maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.

Ranijim zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije ugostiteljskim i drugim objektima zabranjeni su do daljnjeg muzika uživo i di-džej izvođači.

Još sedam lica na području grada Zvornika pozitivno je na virus korona. Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.220 lica, a zaraženo 205. Aktivan je 101 slučaj. Rezultati se čekaju za 56 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je 13 pacijenata, 11 su iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice i Šekovića. Tri bolesnika imaju tešku kliničku sliku, dok je kod ostalih kliničko stanje relativno zadovoljavajuće. Jedanaest je uz ostalu i na terapiji kiseonikom. U toku prethodnog dana jedan pacijent je transportovan na UКC Banjaluka zbog veoma teškog oblika bolesti. Raspoloživi kapaciteti u COVID odjeljenju potpuno su popunjeni.

U kućnoj izolaciji se nalazi 356 lica, a istekla je za 642.

Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...