Produžen pritvor muškarcu iz Janje osumnjičenom za pedofiliju

Nakon što je prije nekoliko dana saopštena informacija o napadu na policijskog službenika Policijske uprave Zvornik od fizičkog lica u mjestu Kazani u Srebrenici, danas su se oglasli iz Tužilaštva Bijeljina.

Saopštenje iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina o ovom slučaju u nastavku prenosimo u potpunosti:

Bijeljina, 04. januar 2024. godine

PRIHVAĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA PROTIV A.L.

Rješenjem Osnovnog suda u Srebrenici od 29.12.2023. godine prihvaćen je Prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za određivanje pritvora protiv osumnjičenog A.L., zbog osnovane sumnje da dana 27.12.2023.godine, u mjestu Kazani, opština Srebrenica, počinio krivično djelo -Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje- iz člana 306. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom -Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari- iz člana 240. stav 1., a sve i vezi sa članom 56. istog zakona.

Protiv osumnjičenog lica određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, shodno odredbi člana 197. stav 1. v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

“Preduzimanjem radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *