Nakon policijske zabrane posjete kompleksu tvrđave na Kula Gradu, mladi Zvornika odlučili su da svoje slobodno vrijeme utroše na drugim lokacijama, a najatraktivnije su obala rijeke Drine u samom gradu i obala poluotoka Divič. Ova situacija dovela je do masovnih posjeta grupa mladih mjestu Divič gdje se svakodnevno mogu vidjeti skupine od pet i više mladih, duž obale jezera na Diviču.

Mještani Diviča traže zaštitu od neodgovrnih pojedinaca koji se stalno okupljaju u njihovom mjestu
Parking 4.maja 2020.godine na Diviču danas ispunjeniji nego za vrijeme državnog prvenstva u Kajak kanu trkama

Mještani Diviča koji su uglavnom starijeg godišnjegživotnog doba strahuju od širenja korone na ovaj način. Mlađi stanovnici Diviča strahuju za svoju djecu jer je frekvencija vozila u ovom mjestu drastično povećana, a među njima ima i neodgovornih pojedinaca koji divljaju uskim putevima ovog prigradskog naselja.

Prema riječima jednog od mještana tragedija je umalo izbjegnuta: Mislim da su se dva automibila trkala i malo je falilo da nalete na grupu dječice koja su se igrala na lokalnom igalištu, samo sreća je spasila tu djecu.

Pored velikog broja grupa na samo obali, mještani su ogorčeni i smećem koje isti ostavljaju iza sebe iako imaju kontejnere pored puta koje moraju proći.

Mještani Diviča traže zaštitu od neodgovrnih pojedinaca koji se stalno okupljaju u njihovom mjestu
Fotografija nastala danas je svakodnevnica na Diviču gdje se pored onih koji se pridržavaju propisa, takođe u grupama mogu vidjeti mladi ljudi bez posljedica

Čitaoci s Diviča koji su nam poslali fotografije pitaju se zašto policija jedino kažnjava Divičance koji izađu da pecaju, skoro pa u svom dvorištu, a još ni jedne kazne nisu napisali grupama koje se redovno i svakodnevno okupljaju u ovom mjestu.

Čitaoci našeg portala koji su željeli ostati anonimni uputili su poziv nadležnim da reaguju prije nego što dođe do neželjenih posljedica.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *