Fudbalski klub Radnik Bijeljina je u sezoni Premijer lige BiH za 2013/2014 godinu bio na rubu propasti i ispadanja iz najelitnijeg takmičenja. Tada je naprimjer Drina bila u daleko boljoj poziciji od bijeljinskog premijerligaša.

Mladen Krstajić pokazao kako se uspješno vodi fudbalski klub
Popularni “Krle”

Tada se u Bijeljini desio presjek, pronađen je Mladen Krstajić legenda fudbala na ovim prostorima i dat mu klub na upravljanje uz svu mmoguću podršku grada, institucuija i privrednika u Semberiji.
Za manje od tri godine osvojene su tri titule, KUP RS dva puta i KUP BiH jednom, izboren nastup u Evropi, a prije toga i opstanak u Premijer ligi BiH što se u tom trenutku činilo nemogućim. U međuvremenu je Samir Memišević iz Radnika prodan u holandskog premijerligaša Groningen, transferom koji je prema pisanju sportskih portala iznosio oko četiri stotine hiljada eura.

Danas se ovaj Klub pita u BiH, ništa bez Radnika se ne može odlučiti, od prvaka do onih koji idu u niži rang. S toga je nedavno započela medijska hajka na Mladena Krstajića i FK Radnik kako bi se unio razdor u ovaj sportski kolektiv, što je želja, velikog broja smutljivaca koji plutaju u fudbalu BiH da zdrava sredina oboli, kako bi još lakše plutali.

Sam Krstajić i FK Radnik oglasili su se putem web stranice kluba i demantovali natpise pojedinih portala o propadanju Radnika. Iskreno se nadam da će i podnijet tužbe protiv neodgovornih urednika portala.

U nastavku prenosimo saopštenje FK Radnik u potpunosti:

Već nekoliko dana, iz nama nepoznatih razloga, vodi se medijska hajka na Fudbalski klub Radnik i predsjednika kluba Mladena Krstajića. Sve je krenulo pisanjem nekih sarajevskih medija da popularni Krle sigurno napušta kormilo kluba, jer eto, Bože moj, nije prisustvovao meču u rodnoj Zenici. A onda, danas, tkz. “novinari” otišli su i korak dalje u svojim budalaštinama, te su objavili informaciju da je Krstajić fizički napadnut u Bijeljini od strane Mladena Krajišnika, oca fudbalera Damjana, koji je prošao Radnikovu školu fudbala.
Ne samo da nije došlo ni do kakvog fizičkog napada, nego Krle ne razmišlja ni o odlasku iz kluba. U Zenici nije bio zbog obaveza koje je imao u Fudbalskom savezu Srbije, te je u svojstvu pomoćnika selektora Slavoljuba Muslina morao da prisustvuje derbi meču Superlige Srbije između Vojvodine i Partizana u Novom Sadu.

– Ne, ne, nema govora o napuštanju Radnika. Tu sam uz ovaj klub, čvrsto stojim uz ljude koji ga zajedno sa mnom vode. Došao sam tu radi svojih prijatelja i nastavit ću im pomagati. Dok sam na čelu kluba, a tu ću biti sve dok me ne otjeraju, igrat će se onako kako ja budem svirao. Odrastao sam u multietničkoj sredini, igrao i živio u velikim evropskim gradovima i ne želim uopšte da budem dio bilo kakvih priča koje imaju veze sa nacionalizmom. Čovjek sam od sporta, politikom se nisam i nikada neću baviti, a još jednom ću ponoviti, dok se pitam za nešto u Radniku će igrati samo igrači koje ja i moji saradnici dovedemo. Kako se oni zovu, šta su po nacionalnosti, uopšte nas ne interesuje, rekao je Mladen Krstajić u izjavi za Sportsport.ba.

Bijeljina voli Krleta, a hejterima možemo da poručimo samo jedno: Psi laju, karavani prolaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *