Danas je odigrano četvrto kolo doigravanja za pravaka fudbalskog prvenstva RS u kojem je domaća ekipa Drine Zvornik savladala goste iz Gradiške sa 2:0. Zbog lošeg vremena utakmica je odigrana skoro pa bez gledalaca.

Mladi Dragutinović ovjerio Drininu pobjedu protiv Kozare Gradiška
Dragutinović ispunio očekivanja

Domaći tim bolje je otvorio utakmicu i stvorio nekoliko prilika za postizanje gola. Prvo poluvrijeme obilovalo je prilikama domaćeg tima, ali gola nije bilo, najizgledniju priliku propustio je Dragutinović koji poslije dobre akcije i prodora imao prazan gol pred sobom, ali je lopta otišla preko gola. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova.

U nastavku igra Drine nadolazi i još više pojačava napade što se isplatilo poslije deset minuta igre, kada Rašević domaće dovodi u vodstvo. Do kraja utakmice pobjedu je golom ovjerio mladi Dragutinović poslije lijepe akcije domaćeg tima. Kada su svi očekivali da do kraja utakmice na terenu vide nekog od omladinaca Drine, trener Lazarević se odlučio za stabilizaciju igre, pa je uveo najiskusnije fudbalere.
Slaba igra Kozare je proizašla iz činjenice da su u timu bili uglavnom juniori koji nisu mogli biti ravnopravan protivnik domaćem timu. Kozara forsira omladince proizašle iz njihove škole dok Drina, kao da nema omladinskog pogona. Da nije bilo izvanrednog Dragutinovića u prvoj postavi Drine, domaći tim bi praktično bio bez juniora u prvom timu. Nerazumljivi potez stručnog štaba Drine je da u Doigravanju prvenstva ne postoji “forsiranje” mladih fudbalera jer praktično ne postoji mogućnost uključenja Drine u borbu za prvaka.

Iako Drina u omladinskom pogonu ima najbolje strijelce kadetske i juniorske lige ovi momci se ne mogu naći ni na klupi prvog tima. Fudbaleri koji su tek izašli iz omladinskog pogona rijetko ili nikako dobijaju priliku za dokazivanje. Pored činjenice da ovo područje obiluje fudbalskim talentom Drina je u posljednjih 20 godina uspjela zaraditi samo na Stevanoviću i to više zahvaljujući korektnosti ovog sportiste nego zaslugama tadašnjoj politici i rukovodstvu kluba.
Današnje rukovodstvo kluba ne želi da se mješa u posao stručnog štaba što je za svaku pohvalu. S druge strane  nerazumljivo je da Lazarević šef  stručnog štaba Drine  u ovom doigravanju ne daje priliku mladim fudbalerima iz omladinskog pogona iliprvotimcima koji su tek izašli iz omladinskog pogona. Uz iskusne Jokića, Mazića, Kikića, Ivanovića i Ćuluma mladi fudbaleri bi se mogli u potpunost afirmisati kroz završinicu prvenstva.

Ukoliko ne dođe do “forsiranja”mladih fudbalera nastavit će se “tradicija” tjeranja fudbalera proizvedenih kroz omladinski pogon Drine.
Još šest utakmica je do završetka ove sezone. Iskreno se nadamo da će mladi fudbaleri Drine dobiti priliku koju zaslužuju i koju bi zasigurno iskoristili.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *