Mladići u Tuzli uhapšeni zbog pokušaja ubistva: Snimali mučenje muškarca i psa

0

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da su policijski službenici uhapsili 28-godišnjeg E.M. i 30-godišnjeg A.M. koji su nastanjeni u Tuzli zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubistva koje se dogodilo 7. jula ove godine.

Kapidžić nam je kazala da su osumnjičeni predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, E.M. i A.M. se terete da su 7. jula ove godine u jednom stanu u Tuzli pretukli muškarca iz ovog grada, a nemili čin su snimali mobilnim telefonom. Snimak je završio kod policijskih službenika koji su rasvijetlili krivično djelo.

 

Tokom operativnog rada na ovom predmetu na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa.

Kapidžić nam je kazala da se u vezu sa krivičnom djelom teška krađa koje je počinjeno u kući u Tuzli, kao i za otuđenje psa dovodi 28-godišnji E.M.

Rekcijom policije, prema riječima Kapidžić, pas je nepovrijeđen vraćen vlasnicima, pronađeni su i otuđeni predmeti, a službenici Uprave policije MUP-a TK trenutno rade na izvještaju po ovom krivičnom djelu.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović je kazao da je protiv osumnjičenih donesena naredba o provođenju istrage, a sutra će biti upućen prijedlog za određivanje pritvora.

“Oštećenog, koji je bio s njima u društvu su vezali, držali ga takvog duže vrijeme te su mu zadali više udaraca u glavu”, naveo je Arnautović, istaknuvši da su osumnjičeni od ranije poznati po konzumiranju narkotika.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...