Mnogo uzbuđenja na trci Beograd - Banjaluka: Toneatiju drama u Vlasenici, Hopkins ostao lider

Poslije mnogo uzbuđenja, guranja u ciljnoj ravnini, gledanja foto-finiša na drugoj etapi biciklističke trke Beograd – Banjaluka koja je vožena od Zvornika do Vlasenice, trijumfovao je Davide Toneati, koji nosi majicu slavnog kazahstanskog tima Astana.

Italijan je kroz cilj prošao drugi jer ga je u ciljnoj ravnini nepropisno zatvorio Jeron Mejers iz ekipe Viktorija, koji je nakon gledanja snimka diskvalifikovan.

Sudije i komesar imali su pune ruke posla, ali su na kraju presudili da je Mejers nepropisno zatvorio prolaz Toneatiju.

U Zvorniku startovala druga etapa biciklističke trke Beograd – Banjaluka (FOTO)

To je uslovilo i dodatna pomjeranja u plasmanu, pa je na kraju srebro osvojio Nikiforos Arvanitu iz ekipe Novaspor speedbikers, dok je treće mjesto zauzeo član slovačke Dukle Samuel Kovač.

– Bilo je jako naporno, na kraju i vrlo uzbudljivo. Pokušavao sam da se probijem sa lijeve strane i bio spriječen u tome, pa mislim da su sudije odradile dobar posao. Vrlo sam srećan, ovo je jedna od mojih najdražih pobjeda – rekao je Toneati.

Arvanitu je pored srebra zadužio i bijelu majicu, plavu je obukao Pjotr Pekala iz Santika, a sprintersku crvenu zadužio je Albert Gateman iz Benotija. Sjajnom timskom vožnjom lidersku poziciju u generalnom plasmanu zadržao je Dilan Hopkins koji pred najtežu etapu od Višegrada do Jahorine ima 23 sekunde prednosti u odnosu na Antona Albrehta iz Benotija.

– Srećan sam što sam sačuvao majicu. Nadam se da ću uz pomoć svog tima uspjeti da zadržim majicu na najizazovnijoj etapi – rekao je Hopkins.

Mnogo uzbuđenja na trci Beograd - Banjaluka: Toneatiju drama u Vlasenici, Hopkins ostao lider

Majicu u bojama zastave Republike Srpske obukao mu je načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević.

– Hvala čelnicima trke na sjajnoj organizaciji. Ovo je velika stvar za našu malu opštinu, jer će biciklisti iz 40 zemalja svijeta, nadam se, ponijeti lijepe uspomene. Posebno sam srećan što je majica namijenjena najboljem od ove godine u bojama naše zastave – rekao je Kraljević.

Ono što posebno treba istaći jeste veliki broj gledalaca na startu trke Beograd – Banjaluka u Zvorniku, kao i na prolaznim ciljevima u Bratuncu i Šekovićima. Sutra je na programu najteža etapa koja u 11 časova startuje iz Višegrada, a karavan će preko Rudog, Rogatice, Sokoca i Pala stići na Jahorinu. Etapa zbog konfiguracije terena nosi prefiks kraljevske i onaj ko sutra na olimpijskoj ljepotici obuče majicu u generalnom plasmanu ima velike šanse za ukupnu pobjedu.

(Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *