To je danas najavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i rekla da se tada očekuje da BiH sa njihove strane završi izgradnju zajedničkog graničnog prelaza.

– Gradi se granični prelazi sa bh. strane i radovi se sada obavljaju u dinamici koju su rekli izvođači. I do marta taj granični prelaz bi konačno trebalo da funcikoniše – rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska srušenog mosta kod Ljubovije na rijeci Ljuboviđi.

Mihajlović ističe da Srbija nije uložila mali novac u izgradnju “Bratoljuba”, kao i da je taj most napravljen u roku, ali da je bh. strana kasnila sa pravljenjem zajedničkog graničnog prelaza.

To će mnogo će značiti za građane sa obje strane, istakla je Mihajlović i izrazila očekivanje da će BiH ispoštovati najavljenu dinamiku radova i da će konačno u martu moći da koristimo taj granični prelaz.

Mihajlović dodaje da je strašna epidemija pogodila ne samo Srbiju već i cijeli svijet i da je zato MGSI naložilo da se na gradilištima radi uz sve mjere opreza odnosno da se koriste zaštitna oprema i maske.

– Imamo danas više od 5.700 radnika koji rade na gradilištima širom Srbije i za sada nemamo nijednog zaraženog. To pokazuje da se uz mjere opreza možemo sačuvati i da svako od nas treba da bude odgovoran – naglasila je ministarka.

Kaže da je u toku građevinska sezona i da ekonomija ne smije da stane i da su u toku svi veliki projekti na izgradnji saobraćajne infrastrukture.

– Nadam se da ćemo u avgustu raspisati tender za gradnju prve dionice Niš – Pločnik na budućem autoput od Niša do Merdara, a radovi bi trebalo da počnu do marta sljedeće godine – navela je Mihajlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *