Na graničnim prijelazima lišeno slobode devet osoba, jedno lice uhapšeno zbog zajedničke potrage Suda u Zvorniku i MUP-a KS

Na graničnim prijelazima lišeno slobode devet osoba, naslov je pristiglog saopštenja koje u nastavku prenosimo u potpunosti:

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 17. februara 2024. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod lišili slobode M.H. (1993.). Utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 16. februara 2024., lišili su slobode D.P. (1962.) i I.T. (1968.) na ulasku u BiH na prijelazu Orahovlje. Provjerama je utvrđeno da Policijska stanica Banja Luka potražuje ove državljane R. Hrvatske zbog krivičnog djela Prevara. Predati su službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. februara 2024. godine, na letu iz Beča, lišili su slobode P.P. (1984.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Žepču, Općinski sud u Širokom Brijegu, Općinski sud u Travniku i Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela Krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Prethodno, 18. februara 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode D.J. (1982.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beča. Predat je službencima MUP-a Kantona Sarajevo. Uz navedeno, 16. februara 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su, na letu za Istanbul, lišili slobode S.H. (1981.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanka je predata službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gorica, 20. februara 2024. lišili su slobode I.G. (1994.), državljanina Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkogkantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Oduzimanje tuđe pokretnine. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Osoje i predat službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 19. februara 2024., lišili su slobode L.S. (2004.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Razbojništvo. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 18. februara 2024., prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šamac lišili su slobode A.P. (1987.), državljanina BiH i R. Hrvatske. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima Policijske stanice Orašje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *