ISTOČNA ILIDŽA – Pedesetdvogodišnji Trišo B. iz Istočne Ilidže priveden je zbog sumnje da je sugrađaninu napisao ceduljicu sa prijetećom porukom i ostavio ispred dvorišta, saznaju “Nezavisne”.

20200525162919_601036

Naime, oštećeni je, kako saznajemo, policiji prijavio da je ispred dvorišta zatekao izvađene cijevi sa pločama kojima je inače bila obilježena međa, a na njima je bila zalijepljena i poruka da će “pasti mrtva glava”.

Sumnja je odmah pala na osobu sa kojom je ranije bio u sukobu, pa je osumnjičeni zbog prijetnje smrću ubrzo i pronađen.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, policija iz Istočne Ilidže, u nedjelju je uhapsila T.B. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

“Njega sumnjiče da je putem pisane poruke uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo licu iz Istočne Ilidže”, naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je dokumentovanje navedenog krivičnog djela.

Takođe, pripadnicima ove policijske uprave tokom vikenda je prijavljeno da je Slobodan O. (42) telefonom ozbiljno prijetio dvojici muškaraca iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže pa je za njim raspisana potraga.

Narednog dana, tačnije u nedjelju, njega su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, na području Sarajeva.

“Prilikom pretresa S.O. pronađen je PVC paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid”, naveli su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Terete ga za ugrožavanje sigurnosti, a protiv njega će zbog droge biti pokrenut prekršajni postupak.
(Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *