Na području Policijske uprave Zvornik u ovoj godini evidentiran je nestanak tri osobe. Nakon opsežnih potraga do sada su dvije osobe pronađene mrtve dok se za trećom još uvijek traga. Iz Policijske uprave Zvornik potvrdili su broj nestalih u ovoj godini te naveli kako kod dvije tragično završene potrage nije bilo elemenata krivičnog dijela.

Na području Policijske uprave Zvornik u ovoj godini tri osobe nestale, organizovane velike potrage
Velika akcija potrage za nestalom Salihom Omerović još uvijek bez rezultata

Podsjećamo da je sredinom mjeseca marta na području Vlasenice nestao Dragan Pečenica. Nakon opsežne potrage u koju su se uključili skoro svi iz Vlasenice, tijelo nestalog o pronađeno je na lokalitetu Metlišta kod Vlasenice. Prema informacijama koje su izvještavale o nesretnoj smrti 59-godišnjeg Vlaseničanina, smrt je nastupila od posljedica smrzavanja.

Nedugo zatim je na istočnom dijelu opštine Srebrenica u mjestu Brežani nestao 53-godišnji Milorad Marjanović. Nakon opsežne potrage za nestalim licem, pronađeno je beživotno tjelo Marjanovića. Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik, ni u ovoj smrti nije bilo elemenata krivičnog djela.

Još uvijek je aktivna potraga za nestalom Salijom Omerović koja je nestala prije desetak dana na području zapadnog dijela opštine Srebrenica. U potragu su se uključili i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, ali za sada još uvijek bez uspjeha.

Članovi najuže porodice nestale Omerović izgubili su nadu da će nestalu pronaći živu.

Potraga za nestalom 54-godišnjom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila na području Srebrenica nastavljena je 27.aprila. U potrazi danas učestvuju 90 uposlenika Federalne uprave civilne zaštite, pripadnici Općinske službe civilne zaštite Srebrenica, mještani i rodbina. Detaljno se pretražuje šire područje oko mjesta gdje je nestala posljednji put viđena.

(Zvornicki.ba)