Na području Sapne 4 preminula lica bila zaražena korona virusom, apel općinske vlasti

0
S obzirom da se na području općine Sapna u posljednje vrijeme bilježi nagli porast broja novozraženih lica korona virusom, Općina Sapna izdala je saopćenje za javnost koje vam prenosimo u cjelosti: “Prema podacima dobijenim od Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Sapna i Komunalnog i sanitarnog inspektora Općine Sapna , ukupan broj lica pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem/boravištem na području naše općine je 33. U periodu od 16.juna 2020.godine do danas zabilježen je nagli porast broja novozaraženih lica te je u ovom periodu zaraženo 30 lica, a 106 stavljeno je pod zdravstveni nadzor. Porast broja novozaraženih je uglavnom u direktnoj vezi sa organizovanim okupljanjima građana na kojima nisu poštovane propisane mjere i preporuke. Četiri lica sa područja općine Sapna koja su bila pozitivna na koronavirus su preminula. S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa još jednom apelujemo na građane i poslovne subjekte da sepridržavaju svih mjera i preporuka propisanih od strane nadležnih organa. Kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih lica, molimo građane i poslovne subjekte da nose zaštitnu opremu, drže propisanu fizičku distancu, vrše propisanu dezinfekciju, smanje kretanje i izbjegavaju okupljanja većeg broja ljudi. Svjesni smo težine situacije i posljedica koje su nastale kao rezultat pandemije uzrokovane koronavirusom kao i dužine trajanja neizvjesnosti, ali uz poštivanje propisanih mjera i pridržavanje uputa stručnjaka sačuvaćemo naše, ali i zdravlje naših najbližih i brže ćemo prevazići ovu tešku situaciju, ” navedeno je u saopćenju koje potpisao načelnik Općine Sapna Zudin Mahmtović.
Sapna

S obzirom da se na području općine Sapna u posljednje vrijeme bilježi nagli porast broja novozraženih lica korona virusom, Općina Sapna izdala je saopćenje za javnost koje vam prenosimo u cjelosti:

“Prema podacima dobijenim od Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Sapna i Komunalnog i sanitarnog inspektora Općine Sapna , ukupan broj lica pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem/boravištem na području naše općine je 33.

U periodu od 16.juna 2020.godine do danas zabilježen je nagli porast broja novozaraženih lica te je u ovom periodu zaraženo 30 lica, a 106 stavljeno je pod zdravstveni nadzor. Porast broja novozaraženih je uglavnom u direktnoj vezi sa organizovanim okupljanjima građana na kojima nisu poštovane propisane mjere i preporuke.

Četiri lica sa područja općine Sapna koja su bila pozitivna na koronavirus su preminula.

S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa još jednom apelujemo na građane i poslovne subjekte da sepridržavaju svih mjera i preporuka propisanih od strane nadležnih organa.

Kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih lica, molimo građane i poslovne subjekte da nose zaštitnu opremu, drže propisanu fizičku distancu, vrše propisanu dezinfekciju, smanje kretanje i izbjegavaju okupljanja većeg broja ljudi.

Svjesni smo težine situacije i posljedica koje su nastale kao rezultat pandemije uzrokovane koronavirusom kao i dužine trajanja neizvjesnosti, ali uz poštivanje propisanih mjera i pridržavanje uputa stručnjaka sačuvaćemo naše, ali i zdravlje naših najbližih i brže ćemo prevazići ovu tešku situaciju, ” navedeno je u saopćenju koje potpisao načelnik Općine Sapna Zudin Mahmtović.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...