Na području Zvornika oduzeto ukupno 4.107 komada čokolade "Milka" i  24 kg rezanog duhana

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje spriječili su krijumčarenje i oduzeli su veću količinu čokolada “Milka” na putnom pravcu Bijeljina Zvornik i na području Brčko distrikta.
Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije, službenici UIO, Grupe za spriječavanje krijumčarenja Regionalni centar Tuzla, zaustavili su putničko motorno vozilo na putnoj komunikaciji Bijeljina-Zvornik. Provjerom putničkog motornog vozila uz pomoć donirane robe putem programa EXBS otkrili su krijumčarenu robu koja nije prošla redovnu procedure carinjenja.
Istog dana su službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja izvršili provjere prometa robe i u pet poslovnih objekata na područiju Brčko Distrikta, a pronađena je veća količina robe stranog porijekla (Republika Srbija i zemlje zapadne Europe) bez prateće dokumentacije.
U navedenim aktivnostima privremeno je oduzeto ukupno 4.107 komada čokolade “Milka” (pakovanje po 100 gr i 300 gr), 24 kg rezanog duhana i druga razna roba ukupne vrijednosti 20.000 KM.
Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, navode iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Foto: new.uino.gov.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *