Na puteve RS u narednom periodu stiže 10 novih presretača, potvrđeno je za Srpskainfo.

5ee210a445360411498847
– Policija će dobiti 10 presretača, a u narednim danima biće ugrađena oprema u ove automobile – izjavila je Mirna Miljanović, portparol MUP RS.

Cilj svega je povećanje bezbjednosti na putevima širom Republike Srpske.

Samo za prvih mjesec dana rada, sredinom 2019, presretači su zabilježili 1.300 prekršaja u saobraćaju. Matematički gledano, to je u prosjeku 41 prekršaj dnevno.

Na drumovima su trenutno neobilježena policijska vozila crna „škoda superb“ i crni „hjundai i30“, u koja je ugrađen sistem radarske kamere koji se koristi za mjerenje brzine vozila. Ova vozila na putevima mjere brzinu vozila iz oba smjera i do 300 kilometara na sat.

Činjenica da se presretač na prvi pogled ne razlikuje od bilo kojeg drugog automobila i da vozače neće “spasiti” blicanje ili dojava da je kontrola u blizini, utiču na svijest onih za volanom da kontrolišu gas, kažu stručnjaci.

– Uređaj može raditi u pokretu pri čemu mjeri brzinu svih vozila u dolasku i odlasku, kao i u pokretu kao presretač uz direktnu kontrolu policijskih službenika kada se na mjestu sankcionišu vozači – izjavio je ranije direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.
(Infobijeljina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *