Nakon intenzivne potrage pronađene nestale djevojčice iz Doboja

Nakon intenzivne potrage, na lokalnom putu u mjestu Striježevica, područje grada Doboja, 05.05.2019. godine, oko 02,45 časova, pronađena su dva maloljetna lica 2006. godište, sa područja grada Doboja, čiji je nestanak policijskim službeniciima PU Doboj prijavljen 04.05.2019. godine, u 17,00 i 17,20 časova.

Nakon intenzivne potrage pronađene nestale djevojčice iz Doboja

Nakon pronalaska maloljetnica, usljed vremenskih neprilika iste su bile mokre i promrzle, nakon čega su prevezene u Dom zdravlja Doboj radi ukazivanja potrebne ljekarske pomoći, nakon čega su preuzete od strane roditelja.

U potrazi koja je trajala oko devet časova, bili su uključeni policijski službenici PS Doboj 1, PS Doboj 2, PS zs BS Doboj, PS Petrovo, Sektor kriminalističke policije PU Doboj, Jedinica za operativnu tehniku MUP-a RS i Jedinica za podršku PU Doboj, koja je u potragu bila uključena sa psom tragačem.

Nakon prijave o nestanku lica, o svemu su bile obaviještene sve policijske stance iz sastava PU Doboj kao i sve susjedne policijske stanice.

O navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Doboj.

Portal Srpskeinfo o ovom slučaju prenijeo je više informacija:

Devetočasovna potraga za dvije trinaestogodišnje djevojčice na području Doboja uspješno je završena u nedjelju ujutru, a maloljetnice su pronađene u mjestu Striježevica mokre i promrzle, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.
Oni su dodali da su o svemu obavijestili i Centar za socijalni rad u tom gradu.

Izvor blizak istrazi rekao je da su prema prvim informacijama djevojčice pobjegle od kuće nakon što su se posvađale sa roditeljima. Njih dvije su se inače družile i idu zajedno u Osnovnu školu Sveti Sava.

– Nisu se htjele nikome javljati na telefon i povremeno su gasile svoje mobilne aparate. Upravo to što su gasili mobilni telefon je otežavalo potragu, jer ga nisu mogli locirati. Na sreću potraga je na kraju imala srećan kraj i one su pronađene – pojasnio je naš izvor.
On je dodao da se na djevojčicama moglo vidjeti da im je bilo drago što ih je policija našla, jer je cijelu noć padala kiša i bilo hladno.

– U potrazi za maloljetnicima bili su uključeni službenici policijskih stanica Doboj jedan i dva i Petrovo, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Sektor kriminalističke policije dobojske uprave, Jedinica za operativnu tehniku MUP-a Republike Srpske i Jedinica za podršku Policijske uprave Doboj sa psom tragačem – rekli su u PU Doboj i dodali da su djevojčice pronađene jutros oko 2.45 na lokalnom putu.

Nakon pronalaska, djevojčice su bile morke i promrzle, pa su prevezene u Dom zdravlja Doboj radi ukazivanja potrebne ljekarske pomoći, nakon čega su ih preuzeli roditelji.

Policijski inspektori će nakon što se djevojčice oporave da ih ispitaju, kako bi se utvrdili stvarni razlog zbog kojeg su odlučile da pobjegnu od kuće.

(dobojski/srpskainfo)

Pročitaj i ovo...
Loading...