Nakon policijske potjere za automobilom u bjekstvu teška saobraćajna nesreća i pogibija policajca (FOTO)

Sedam vatrogasaca Vatrogasno-spasilačke brigade Banjaluka sa tri vozila noćas su intervenisali nakon što je na raskrsnici ulica Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića došlo do sudara u kome je jedna osoba poginula.

Kako je navedeno iz Vatrogasno-spasilačke brigade, intervencija se desila u 1.48 poslije ponoći.

Policajac Miodrag Savić (27) smrtno je stradao u sudaru na raskrsnici u Banjaluci, dok su dva policijska službenika i vozač drugog automobila povrijeđeni, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Policijski službenici bili su u vozilu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “škoda oktavija” prilikom obavljanja radnih zadataka.

Kako saznaje ATV policajci su bili na dužnosti i nalazili su se u potjeri za vozilom i vozačem, koji je počeo da bježi kada je uočio policiju. Tokom potjere na policijskom vozilu su bili upaljeni i rotacija i sirene. Vozač je nakon sudara službenog vozila i Golfa pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen.

U tužilaštvu navode da se tragedija dogodila oko 01.40 sati kada je došlo do sudara službene Škode Octavije u kojoj su bila trojica policajaca, te Gofla.

Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao i automobil “golf” dogodila se na raskrnici Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milanković oko 1.40 časova.

Policijskim vozilom upravljao je policijski službenik Aleksandar Vuković (31), a sa njim su bili Savić na mjestu saputnika, te Rastko Crljić (21), dok je za volanom “golfa” bio Marko Vujmilović (24) iz Laktaša.

Povrijeđenima je pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac Okružnoj javnog tužilaštva Banjaluka Hana Vranješević zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nezgode. Naložena je obdukcija trijela stradalog koja će biti obavljena u Zavodu sa sudsku medicinu Republike Srpske, prenose Nezavisne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *