Nakon što je prije nekoliko dana objavljena potresna vijest iz mjesta Osta u Skelanima kod Srebrenice o čemu smo pisali ranije danas je iz humanitarne organizacije “Help Others” iz Salzburga potvrđena informacija da će porodici Mandžić ovog petka biti uručen traktor i prikolica na trajno korištenje.

Prema riječima prvog čovjeka ove organiazacije Dževada Islamovića, nakon dobijene informacije u medijima (portal Zvornicki ba op.a.) o nesreći koja je zadesila devetočlanu porodicu iz Srebrenice stupio je u kontakt sa Sabitom i dogovorio hitnu pomoć, kako bi porodica Mandžić mogla spasiti ljetinu kojoj je sezona u punom jeku.

Ova akcija će se realizovati sutra na području Srebrenice, aktivisti “Help Others” organizacije porodici Mandžić uručit će traktor i prikolicu koje je ova organizacija kupila iz nenamjenskih sredstava.

Nakon požara na traktoru porodice Mandžić iz Srebrenice, stiže novi od humanitarne organizacije "Help Others"
Kupljeni traktor za porodicu Mandžić

Redakcija portala Zvornicki Ba upućuje ovim putem sve pohvale na konkretnoj i velikoj gesti HO “Help Others” koji su uspjeli reagovati u ekspresnom roku kako bi pomogli devetočlanoj porodici Mandžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *