Nakon što je osumnjičeni trener za pedofiliju pušten na slobodu, Sud u Bijeljini mu izrekao mjere zabrane

Slučaj koji je prethodnih dana podigao dosta bure u javnosti, a i izazvao proteste ispred Suda u Bijeljini dobio je novu odluku Okružnog suda u Bijeljini. Protesti nezadovoljnih građana uzrokovani su preveliki vremenskim razvlačenjem i strahom da bi optuženi nakon izlaska iz dvogodišnjeg pritvora mogao napustiti državu i biti u bjekstvu. Okružni sud u Bijeljini izrekao je mjere zabrane osumnjičenom trenru boksa za pedofiliju iz Bijeljine. U nastavku prenosimo saopštenje Okružnog suda u potpunosti:

OPTUŽENOM T.M. OSTAJU NA SNAZI MJERE ZABRANE

Okružni sud u Bijeljini je dana 09.02. 2024 godine odbijajući žalbe odbrane potvrdio raniju odluku o određivanju mjera zabrane prema optuženom T.M. iz Bijeljine zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske koja odluka je time postala pravosnažna.

Vijeće Okružnog suda u Bijeljini je u krivičnom predmetu optuženog T. M. zbog krivičnog djela – obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, odlučujući o žalbi branioca optuženog advokata J. R iz Bijeljine izjavljenoj protiv rješenja predsjednik vijeća Okružnog suda u Bijeljini broj 12 0 K 008781 22 K od 31.1.2024. godine, nakon održane sjednice vijeća, donijelo rješenje kojim se odbija kao neosnovana žalba branioca optuženog T.M. izjavljena protiv rješenja Okružnog suda u Bijeljini broj 12 0 K 008781 22 K od 31.1.2024. godine

Ovom odlukom su prema optuženom T. M. ostale na snazi sve zakonom predviđene i izrečene mjere zabrane i to mjera zabrane napuštanja adrese stanovanja (boravišta) u mjestu Bijeljina kao i mjera privremenog oduzimanja putnih isprava uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine, odnosno mjera zabrane putovanja.

Provjeru izrečenih mjere zabrane, shodno odredbi člana 189. stav 1. u vezi sa stavom 3. ZKP RS, i donesenom sudskom rješenju, provodiće ovlaštena službena lica nadležne Policijska stanica Bijeljina, te Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH – IDDEEA, Kancelarija Bijeljina i organi Državne granične službe BiH o čemu su dužni obavještavati sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *