Ovaj događaj pucanja zbog parkinga nije se dogodio u Zvorniku, ako ste to pomislili nakon pročitanog naslova. Nek ovaj tekst posluži kao preventiva ovakvim slučajevima jer su do sada u Zvorniku više puta zabilježeni fizički obračuni zbog parkinga, čak su u pojedinim tučama zbog parkinga učestvovali ugledni građani ovog grada. Mnogi slučajevi zbog problema prouzrokovanih malim brojem parkinga u našem gradu registrovani su i od zvorničke policije, pretpostavka je da ih je bilo i više u posljednjih 15-ak godina. U nastavku prenosimo tekst portala Blica o slučaju koji se stvarno dogodio u Sremskoj Mitrovici.

Milovan S. (60) uhapšen je zbog sumnje da je pod dejstvom alkohola u četvrtak u naselju Šašinci kod Sremske Mitrovice iz pištolja pucao i teško ranio Sinišu P. (36) zbog svađe oko parking mjesta. Kako nezvanično saznaje Kurir, Siniša P. pogođen je sa više hitaca u stomak i nogu i hitno je prevezen u bolnicu, dok su policajci brzom reakcijom uspjeli da savladaju napadača i oduzmu mu pištolj.

– Sve se dogodilo u četvrtak oko 20.30 u Zmaj Jovinoj ulici. Navodno, Siniša P. je parkirao automobil na ulici, na mjestu koje nije obilježeno kao privatni parking. Međutim, kada je stao, došao je Milovan S. i neprijatnim tonom mu rekao da smjesta pomjeri svoje vozilo odatle jer on tu parkira. Međutim, Siniša nije htio da ga posluša i njih dvojica su se posvađala – ispričali su očevici.

Kako kažu, Milovan S., koji je bio vidno pijan, tada se razbjesnio i uz psovke i prijetnje otišao do svoje kuće, koja je u blizini.

– Niko nije ni slutio šta će se ubrzo dogoditi. Svi su mislili da je svađa gotova, da su se strasti smirile i da je Milovan jednostavno popustio i sklonio se. Međutim, on se nakon nekog vremena vratio naoružan pištoljem i kao pomahnitao počeo da puca u Sinišu. Ispalio je tri metka i pogodio ga u stomak i desnu butinu. On je pao, krv je počela da šiklja, jako smo se uplašili, mislili smo da ga je ubio – priča šokirani komšija.
Ona dodaje da su oni odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

– Policajci su oprezno prišli Milovanu jer su znali da je naoružan, ali i pod dejstvom alkohola. Uspjeli su da ga savladaju i da mu stave lisice – kaže sagovornik.

Ilegalno oružje
Komšije kažu da su zaprepašćene scenom kojoj su prisustvovali.

– Pa zar da ubije čovjeka zbog parking mjesta?! Vjerujem da je svemu kumovao alkohol, ali opet, nema opravdanja. Čuo sam da ranjeni ima teške povrede, mogao je da izgubi glavu bukvalno zbog gluposti. Doduše, i jeste svuda postalo tijesno za parkiranje, a ljudi su nervozni i eto tragedije – kaže komšija.

Kako saznaje ovaj portal, osumnjičenom muškarcu na teret se stavlja krivično djelo pokušaja ubistva, ali i ilegalno posjedovanje oružja, jer za pištolj iz kog je pucao nije imao urednu dozvolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *