napredak-ds

DONJI ŠEPAK – Fudbaleri Napretka iz Donjeg Šepka, najfudbalskijeg sela u ovom dijelu BiH, osvojili su titulu jesenjeg prvaka u Drugoj ligi grupa Istok sa 36 bodova. Šepčaci imaju deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Famos, jedanaest više od Jedinstva iz Brčkog i čak dvanaest više od Leotara.

Od 15 utakmica Napredak je dobio 11, samo tri puta igrao nerješeno i pretrpio samo poraz u Srebrenici od Gubera. U Donjem Šepku, smatraju da bi ova zaliha bodova trebala biti dovoljna da se povrati prvoligaški status nakon nekoliko godina(entitetski prvoligaš).

napredak-ds2

– Naš primarni cilj na početku prvenstva bio je da se plasiramo pri vrhu tabele. Zahvaljujući prije svega jedinstvu koje je vladalo na relaciji uprava kluba, treneri i igrači, ostvaren je ovako dobar plasman. Naša ekipa je spoj mladosti i iskustva, dosta igrača ima prvoligaško isustvo jer je dugo u klubu, a tokom prvenstva se afirmisalo nekoliko mladih koji su pokazali da su zalog za budućnost. Tokom zimske pauze nastojaćemo da pojačamo neke linije tima, posebno u veznoj liniji. Činjenica je da na proljeće imamo jednu utakmcu više u gostima nas ne zabrinjava jer smo u jesenjem dijelu prvenstva sa gostovanja doneli čak 14 bodova, rekao je Miodrag Jevtić, trener Napretka.

(zvornikdanas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *