Naredni dani uz mraz i hladna jutra bez snijega u Zvorniku

Facebook stranica BHMeteo.ba koju uređuju i vode vrhunski meteorolozi objavili su vremensku prognozu za naredna dva dana, a koju u nastavku prenosimo u potpunosti:

Sutra(23.01.) prolazno naoblačenje uz padavine u manjim količinama. Na planinama kratkotrajno snijeg, dok će na nižim nadmorskim visinama biti mješovito. Na granici kiše, susnježice i snijega zavisno od mikroklime. Treba skrenuti pažnju i na mogućnost kiše koja se ledi u dodiru sa tlom i poledicu.

Noćas u sklopu oslabljene hladne fronte postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Zbog toga predstojeća noć neće donijeti veće minuse kao prethodne. Uz oblake dolaze i padavine, sutra ujutru najprije u Krajini a tokom dana nakratko i u većem dijelu ostatka zemlje.

Padavine brzo prestaju, samim tim ne očekuju nas nikakve veće količine.

U noći na srijedu(24.01.) razvedravanje sa sjeverozapada. Srijeda pretežno sunčana, uz mrazno jutro te nešto topliji i ugodniji dan. Po kotlinama lokalno dugotrajna magla.

Do kraja januara bez većih količina padavina, dominirati će uticaj anticiklone uz povremen uticaj slabih fronti. Drugim riječima dominacija suhog i djelimično sunčanog vremena uz samo povremena i kratkotrajna naoblačenja koja mogu usloviti malo padavina. Jutra često hladna i mrazna, a dnevne temperature u laganom porastu.

U dugoročnoj vremenskoj prognozi za Zvornik nema većih promjena. Moguća je pojava snijega u dijelovima Zvornika na većojnadmorskoj visini.

Naredni dani uz mraz i hladna jutra bez snijega u Zvorniku

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *