Geomagnetna oluja pogodiće večeras Zemlju

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom i temperaturama od dva do 21 stepen, javlja Anadolu. Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u sjevernim i zapadnim područjima. U Hercegovni je pretežno sunčano.

“Danas će se jače naoblačenje sa sjeverozapada postepeno proširiti na cijelu zemlju i usloviti kišu i pljuskove. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U Zvorniku se prema prognozama meteo web stranica danas može očekivati kiša u prijepodnevnim časovima, a u narednim danima zahlađenje.

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom i temperaturama od dva do 21 stepen, javlja Anadolu. Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u sjevernim i zapadnim područjima. U Hercegovni je pretežno sunčano. “Danas će se jače naoblačenje sa sjeverozapada postepeno proširiti na cijelu zemlju i usloviti kišu i pljuskove. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH). U ponedjeljak se u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 21 stepen. U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na jugu Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 21 stepen. U srijedu oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća na sjeveru Hercegovine, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i tokom noći u većini područja. Jutarnja temperatura zraka od šest do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepen.

Iako je najavljivano veliko zahlađenje prema informacijama meteorološke web stranice Jamrik i Met Norway u Zvorniku možemo očekivati već od srijede temperature preko 20 stepeni, a u ova tri dana osjetno zahlađenje koje prema prvim prognozama neće potrajati dugo.Kiše bi prema ovom predviđanju moglo biti još samo dva dana u narednom periodu.

U ponedjeljak se u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 21 stepen.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na jugu Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 21 stepen.

U srijedu oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća na sjeveru Hercegovine, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i tokom noći u većini područja. Jutarnja temperatura zraka od šest do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepen.

(n1.ba/Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *