Naselje Ulice zatrpano smećem, AD „Vodovod i komunalije“ najavljuje odvoz smeća u toku dana

Mještani naselja Ulice kod Zvornika nezadovoljni su kvalitetom usloga odvoza smeća u posljednje vrijeme, a u izjavama koje su dali za naš portal tvrde da već skoro dvije sedmice niko ne odvozi smeće.

Jedna od mještana koji nam se javio i posalo dio fotografija stanja na Ulicama, ističe da su nakon žalbi dobili različita ojašnjenja zašto kasni odvoz smeća.

– Nama su rekli da je vozač zbog nekog suđenja odsutan i da na radi kamion. Ne znamo da li je to tačno, ali nama niko ne odvozi smeće. Mi tu uslugu redovno plaćamo. Zato smo se i obratili medijima jer želimo da ono što se uredno naplati isto tako i uradi – kaže ovaj sagovornik.

Naselje Ulice zatrpano smećem, AD „Vodovod i komunalije“ najavljuje odvoz smeća u toku dana

Iz AD „Vodovod i komunalije“ su nam istakli da su imali tehničke poteškoće oko organizacije odovza smeća, ali i obećali da će već danas izaći na teren i pokupiti smeće.

– Iz naselja Ulice i Kozluk se smeće odvozi dva puta dnevno, ali iz tehničkih razloga to nismo bili u mogućnosti da uradimo protekle sedmice. Naši radnici će danas pokupiti sve smeće i nastaviti utorkom i petkom da vrše redovan odvoz smeća – rekao je Jovan Tomić, direktor AD „Vodovod i komunalije“.

(Tekst i fotografija preuzeti sa portala Info Birač)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *