Iako je jučer naš grad zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno gradom, jakim vjetrom i kišom, usljed čega je čak uveliko porušena i glavna bina ovogodišnjeg “Zvorničkog ljeta” – organizator se danas maksimalno potrudio da sve dovede u red i da se redovno nastavi sa planiranim planom i programom.

Nažalost ljubitelji estradnog umjetnika Nikole Rokvića, ostali su zbog navedene situacije bez mogućnosti da uživo slušaju ovu zvijezdu, ali kao satisfakcija može im poslužiti večerašnji koncert grupe Van Gogh.

van-gogh (1)

Van Gogh je srbijanska rock grupa osnovana daleke 1986. godine a posebno veliku popularnost dosegla je krajem ’90 – tih godina.Grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić – Đule, pjevač Goran Milisavljević,  klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radijević u januaru 1986. U februaru 1986. godine su objavili promotivni singl sa pjesmom „Tragovi prošlosti“. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, „Van Gogh“. Ubrzo nakon toga, grupa je privremeno prestala sa radom.

Zvonimir Đukić je obnovio grupu 1990. godine, te je iste godine izdat singl „Gubiš me“. Tokom 1991. pojavio se album „Svet je moj“, na kome, je pored uloge gitariste, Đukić preuzeo i ulogu pjevača. Pored njega, od originalne postave je ostao samo Srboljub Radivojević, a na albumu su svirali i klavijaturista Vlada Barjaktarević, basista Aleksandar Barać, bubnjar Vladan Cvetković i veliki broj gostiju.

Na sljedeća dva studijska albuma, „Strast“ (1993) i „Hodi“ (1996), grupa je svedena na trio Đukić/Barać/Radivojević. Međutim, nakon toga, Barać je napustio grupu. Koncertni kompakt disk „No comment“ snimljen je na njihovim nastupima 23. i 24. januara 1997. godine u beogradskom SKC-u. Polovinom 1998. godine objavili su mini kompakt disk sa dvije akustične verzije pjesme „Polje snova“. 1999. godine izašao je album „Opasan ples“. Novi basista grupe postao je Dušan Bogović, ali i njega je ubrzo zamjenio Dragan Ivanović. Koncertni disk „Happy New Ear“ snimljen je na nastupu u beogradskoj Hali sportova 24. decembra 1999. godine. Krajem 2002. godine izašao je album „DrUnder“.

Nakon pauze od skoro četiri godine, sedmi studijski album grupe Van Gog, nazvan „KOLO“, pojavio se u prodaji 2006. godine, ponovo sa novim basistom, Dejanom Ilićem.

Godine 2007. su osvojili nagradu MTV „Adrija“ za najboljeg regionalnog izvođača. U proljeće 2009. godine izlazi album pod nazivom „Lavirint“ koji je u periodu od jednog mjeseca prodat u više od 100.000 primeraka.

vangogh-mtv-2007-2

Godine 2013. izdali su i album “Neumeren u svemu”.

Ko  god večeras dođe na gradsku plažu grada Zvornika, vjerujemo da će uživati u svim velikih hitovima ove grupe.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *