s

Ako patite od nesanice, probajte prirodan lek koji će vam pomoći da brzo utonete u san.

Spavanje je ključno za dobro zdravlje, kao i za poboljšanje pažnje i koncentracije, tako da nedostatak sna povećava šanse da se ne osećamo dobro. Nema ničeg goreg od ležanja u krevetu i borenja s nesanicom.

Lijek za nesanicu

Stručnjaci kažu da banana može da pomogne da utonete u san. Naučnici „Royal College of Occupational Therapists“ napominju da je to zato što ovo voće sadrži triptofan, aminokiselinu koja pomaže telu u proizvodnji serotonina i melatonina. Banane su takođe izvor magnezijuma i kalijuma, koji pomažu u opuštanju prenapregnutih mišića, što ih čini idealnim obrokom pre spavanja. Pojedite jednu bananu ili je dodajte u neki smuti. Poznato je da određene namirnice smiruju mozak i poboljšavaju san, pa je njihovo konzumiranje u večernjim satima recept za dobar noćni odmor, napominju stručnjaci.

Grickajte bademe

Još jedna namirnica koja vam može pomoći da zaspite su bademi. Bademi sadrže magnezijum koji podstiče san i opuštanje mišića. „Još jedna njihova korist je obezbeđivanje proteina koji pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi tokom spavanja i prebacuju telo s budnog adrenalinskog ciklusa na odmor. Probajte da zamenite svoju popodnevnu užinu šakom orašastih plodova ili ih pomešajte s mlekom i medom za ukusan obrok pre spavanja i miran san.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *