Imenovanje Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti BiH potvrđeno je sa 22 glasa “za” na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

20200515_220244
“Odluka stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH”, stoji u dokumentu koji potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Nedeljko Jović je komadant jedinice Žandarmerije PU Zvornik, a na poziciju zamjenika ministra sigurnosti ga je kandidirala Socijalistička partija.

Zanimljivu izjavu imao je Jović prilikom davanja odgovora na pitanja Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. On je, naime, na upit kako namjerava riješiti migrantsku krizu izjavio:

“Da, razmišljao sam o tome. Potrebno je smanjiti broj ulazaka migranata u BiH, a povećati broj izlazaka migranata iz BiH”.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj početkom marta utvrdila da predloženi kandidat za zamjenika ministra sigurnosti BiH ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Nakon što Vlado Mijatović iz Zvornika nije prošao sigurnosnu provjeru SIPA-e zbog sporne diplome srednje škole, Socijalistička partija predložila je Jovića kao novog kandidata za poziciju zamjenika ministra sigurnosti BiH.
(Klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *