Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nedeljko Jović razgovarali su danas o migracijama i aktuelnoj sigurnosnoj situaciji.

Nedeljko Jović iz Zvornika, novi zamjenik ministra sigurnosti BiH prvi sastanak održao s ministrom policije RS-a

“S obzirom na to da je zamjenik Jović petnaest godina bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zaključili smo da će saradnja ova dva ministarstva u budućem periodu biti još intenzivnija”, saopćeno je iz entitetske policije.

Kako preciziraju, ovaj prvi sastanak održan je u Banjoj Luci. Imenovanje Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti BiH potvrđeno je 15. maja sa 22 glasa “za” na na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nedeljko Jović je komadant jedinice Žandarmerije PU Zvornik, a na poziciju zamjenika ministra sigurnosti ga je kandidirala Socijalistička partija.

Zanimljivu izjavu imao je Jović prilikom davanja odgovora na pitanja Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. On je, naime, na upit kako namjerava riješiti migrantsku krizu izjavio:

“Da, razmišljao sam o tome. Potrebno je smanjiti broj ulazaka migranata u BiH, a povećati broj izlazaka migranata iz BiH”.

(klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *