Odbornici Gradske skupštine usvojili su na današnjoj četvrtoj redovnoj sjednici bez rasprave izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu, te program rada za 2017. godinu.

Neozbiljnim sportskim klubovima prekid dotoka novca iz Budžeta, povećanje cijene građevinskog kvadratnog metraGradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da će se u ovoj godini nastaviti sa projektima podsticaja otvaranja novih radnih mjesta, infrastrukturnim projektima, te da će poseban akcenat biti dat na racionalniji rad zaposlenih u Gradskoj upravi.

Odbornici su usvojili i Informaciju o stanju sporta u gradu Zvorniku, te donijeli Odluku o obrazovanju Stručnog savjeta za sport grada Zvornika. Stevanović je rekao da ni jedan sportski kolektiv neće dobijati sredstva iz gradskog budžeta ukoliko ne dostavi izvještaj za prethodno utrošena sredstva. “ Mislim da nam je sve ove godine bila zapostavljena košarka koja ima jednu sjajnu tradiciju na ovim prostorima, a razloga je da smo imali čak četiri ili pet registrovanih košarkaških klubova na području grada, što je nerealno.

Neozbiljnim sportskim klubovima prekid dotoka novca iz Budžeta, povećanje cijene građevinskog kvadratnog metra
Sa danasnjeg zasjedanja

Mislim da je ovih dana napravljena fuzija i da će ubuduće funkcionisati samo jedan takmičarski košarkaški klub. Pored toga što Zvornik ima odličnu školu košarke , u periodu koji je pred nama pokušaćemo da i u takmičarskom smislu razvijamo košarku i, zašto ne, jedan dan igrati i u Premijer ligi. Danas je donesena i Odluka o obrazovanju Stručnog savjeta za sport koji čine članovi koji su iz svih sportskih grana, kao i pedagozi koji predaju djeci i nadam se da će svi dati svoj doprinos da se sačini kvalitetan Program o razvoju sporta grada Zvornika za naredne četiri godine koji će doprineti popravljanju stanja sportskih organizacija u našem gradu , rekao je Stevanović.

 Prosječna građevinska cijene kvadratnog metra u 2016. godini 635 KM

Odbornici Gradske slupštine usvojili su na današnjem zasijedanju Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne površine stambenog i poslovnog prostora u 2016. godini.

Neozbiljnim sportskim klubovima prekid dotoka novca iz Budžeta, povećanje cijene građevinskog kvadratnog metra
Rukovodstvo Skupštine grada

Ovom Odlukom utvrđeno je da je prosječna konačna građevinska cijena jednog kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada Zvornik u prošloj godini iznosila je 635 KM. Ova cijena predstavlja prosječnu cijenu dobijenu iz predračuna glavnih projekata za izdate građevinske dozvole na području grada u prošloj godini, a služiće kao osnov za obračunavanje rente.

Prosječna konačna građevinska cijena metra kvadratnog korisne stambene površine stambenog i poslovnog prostora na području grada u 2015. godini iznosila je 570 KM.

Gradska Skupština donijela je i Odluku o boravišnoj taksi kojom je propisano da domaći i strani državljani koji na području grada koriste uslugu noćenja u ugostiteljskom objektu plaćaju bporavišnu taksu u iznosu 2 KM po noćenju. Odlukom je utvrđeno i koje su kategorije oslobođene od plaćanja, a određeno je i da je paušalni iznos boravišne takse za ugostitelje koji pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu i sobi za iznajmljivanje 15 KM za svaki krevet na godišnjem nivou.

(osvit/zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *