Košarkaški juniori Zvornik-Baseta poraženi su u posljednjem kolu omladinske premijer lige BiH u direktnom duelu protiv tima Čelika za plasman na finalnu završnicu najbolje četiri ekipe prvenstva koje će igrati dvodnevni turnir u Sarajevu za pravaka BiH.

Nepravedan poraz u Zenici i častan oproštaj danas u Zvorniku
Ponos grada

Razultat utakmice OKK Čelik- KK Zvornik Basket 91:86 nepravedan je i nezaslužen prema svim pokazteljima i parametrima koji se mogu uvidjeti iz statistike utakmice.
Prema riječima prisutnih Zvorničana u Zenici utakmicu su riješile sudije ovog meča koje su planski u ranoj fazi utakmice zalijepile visok broj prekršaja najboljim igračima Zvornika i time omogućile komotniju igru Čeliku.

Pored lijepljenja faulova najboljim košarkašima gostiju previše tolerisanja grube igre domaćina i dvostruki aršini prilikom dosuđivanja prekršaja donijeli su prolaz zeničkog tima na finalnu završnicu.

Nažalost ovakvo suđenje se očekivalo, ali nesređenost u sportskom savezu i sportskom životu grada Zvornik doprinijelo je da se KK Zvornik-Basket nije imao kome “svom” obratiti da ih zaštiti i izvrši pravovremeni pritisak na Savez da sudije utakmice sezone barem ne budu iz Zenice.

statistika zenica

Momci koji su odigrali sezonu u juniorskoj elitnoj košarci BiH pravi su mali heroji jer su iza sebe ostavili velikane kosarke poput Slobode iz Tuzle, Borca iz Banja Luke, Zrinjski Mostar…a da ne pominjemo one koji se nisu plasirali u Premijer ligu BiH za juniore.

Ovi momci zaslužuju respekt i svo moguće ordenje ovog grada jer su jedini u kolektivnim sportovima u ovoj godini ime Zvornika pronijeli kroz cijelu BiH i to još svjetlajući obraz upisujući redovno pobjede.

Za kraj prenosimo poziv prvog čovjeka KK Zvornik-Basketa, tvorca ove generacije koja će se dugo pominjati a koja će napraviti velike sportske ali i ljudske karijere u svom životu. Dejan Gajić se obratio putem društvenih mreža sugrađanima sljedećim riječima:

U srijedu od 17 časova u poslednjem kolu premijer lige za juniore, naš klub će dočekati vršnjake iz KK TURBINA Jablanica.
Posle jučerašnjeg poraza u Zenici od OKK ČELIK 91:86, iako smo u svim parametrima igre na koje smo mi kao ekipa mogli da utičemo (šut za 2 poena, za 3 poena, skokovi, asistencije, blokade, bili bolji od protivnika. Osim u segmentima igre na koje su sudije imale direktan uticaj , izgubljene lopte i ukradene (velika većina izgubljenih lopti bila je pod očiglednim faulovima, koji naravno nisu svirani).
Naši momci će dobiti priliku da vam se poslednji put u premijer ligi predstave u pravom svjetlu i da ih ispratite, nadam se velikim aplauzom, jer su to zaslužili.
Njih petorica su 99. godište i ovo je njihova poslednja utakmica u mlađim kategorijama, ubuduće ćete ih moći gledati u nekim seniorskim timovima, nadam se!
DOĐITE U ŠTO VEĆEM BROJU I ISPRATITE OVU SJAJNU GENERACIJU!
NAŠ GRAD, NAŠ KLUB ZVORNIK !!!

Nepravedan poraz u Zenici i častan oproštaj danas u Zvorniku

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *