Neradni dani na području Zvornika i u Republici Srpskoj su 1. i 2. januar – Nova godina, 6. i 7. januar – Badnji dan i Božić i 9. januar.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Prema gradskoj Odluci o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica. U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

Gradskom Odlukom definisano je da u dane republičkih praznika 1. 2. i 9. januara do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

Sve vrste ugostiteljskih objekata u obavezi su da u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije rade sa ograničenim radnim vremenom od 06:00 do 22:00 časa.

U dane vjerskih praznika 6. i 7. januara sva pravna lica i preduzetnici mogu da rade u skladu sa radnim vremenom za redovne radne dane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *