Nikola Drobnjak prvak BiH u kik boksu
Nikola sa pobjedničkim pojasom

Prvo Državno prvenstvo od kako su entitetski kickboxing savezi potpisali odluku o udruživanju u krovni Kickboxing Savez BiH održano je u Bihaću. Zvornik je imao svoje predstavnike na ovom takmičenju koji  su osvjetlali obraz.

Prema dostupnim informacijama portalu Zvornicki.ba naš Nikola Drobnjak odbranio je titulu, tako da je novi-stari šampion Zvornički obarač Nikola.

Njegovu objavu na profilu facebooka prenosimo u potpunosti.

Pojas k1 prvaka BIH je u mojim rukama.
Mec je bio jeziv bas jeziv. Protivnik koji je dvostruki juniorski prvak Evrope i vicesampion Sveta je bio veoma tezak protivnik. Ovo je moja treca pobeda nad njim. Hvala svima koji su ucestvovali i pomogli. Cafe Tema, cafe Solo, KBK Tom Cat i naravno nas Kbk ,,056″ Zvornik. A za snagu i sve ostalo u glavi zasluzna ,,MRVA” (samo moja)!!!

U organizaciji Kluba borilačkih sportova Favorit BH iz Bihaća, u ovom gradu je jučer održano Državno prvenstvo u kickboxingu “Bihać 2017”.

Na prvenstvu su nastupili najbolji borci iz Bosne i Hercegovine, preciznije 236 takmičara iz 32 kluba, a discipline u kojima su se takmičili su Light Contact i K-1 Style.

Nikola Drobnjak prvak BiH u kik boksu Podijeljeno je 170 medalja, a između ostalog, najbolja juniorka je Ema Bajrić iz KBS Favorit BH, najbolja seniorka Amra Babajić iz KBV Flek Tom Cat, najbolji senior je Semir Delić, također iz KBV Flek Tom Cat. Za najbolji klub u K-1 Style izabran je KBS Favorit BH iz Bihaća.

Prema riječima organizatora, radi se o prvom državnom prvenstvu u kickboxingu od kako su entitetski kickboxing savezi potpisali odluku o udruživanju u krovni Kickboxing Savez BiH.

“Ovo je državno prvenstvo sa najvećim brojem učesnika do sada. Po prvi put je u sklopu prvenstva održana gala, na kojoj smo u večernjem dijelu mogli vidjeti deset najboljih finalnih mečeva u K-1 stilu. Sve je proteklo u najboljem redu, bez ikakvih prigovora i po izjavama mnogih zvaničnika koji su prisustvovali događaju, ovo je do sada najbolje prvenstvo Bosne i Hercegovine u kickboxingu”, kazao je za Klix.ba Rinaldo Pikoloti, iz Kluba borilačkih sportova Favorit BH.

On napominje da je prvi put Svjetska WAKO asocijacija dodijelila organizaciju Svjetskog prvenstva u K-1 Style Kickboxing Savezu Bosne i Hercegovine, koje će se održati 2019. godine u Sarajevu.

Inače, popularizacija ovog modernog gladijatorskog sporta je u velikom usponu od prošle godine, kada je potpisan je dokument o priznanju između Asocijacije Nezavisnih Internacionalnih Sportskih Federacija (AIMS) i Međunarodnog Olimpijskog Komiteta (MOK), kojim AIMS postaje četvrti priznati partner Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, pored organizacija: ARISF, AIOWF i ASOIF.

Na taj način, Svjetska kickboxing organizacija (WAKO), odnosno kickboxing, postali su dio Olimpijske porodice sportova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *