Nizom prelijepih događaja tokom vikenda nastavljen program Dana grada u Zvorniku (FOTO)

U subotu, 18. maja u Domu omladine u okviru programa obilježavanja Dana grada predstavljena je knjiga Milorada Vučićevića, poznatog kao doktor Lord. Knjiga pod nazivom „Treći glas i druge priče“ sastavljena je od kratkih priča, crtica iz života. Promociju knjige organizovali su članovi zvorničke DIS scene.

U organizaciji Regionalnog kinološkog društva „Kanis“, u Zvorniku je održana Međunarodna izložba pasa svih rasa na kojoj su nastupili uzgajivači pasa iz Rusije, Finske, Srbije, Hrvatske, i BiH.

Izložbu je zvanično otvorio gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

„Ovo je prelijepa manifestaicaja koja se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Zvornika i koja privlači veliki broj ljubitelja pasa, ali i gostiju iz nekoliko zemalja. Grad je uvijek stajao iza ove manifestacije i nastaviće da je podržava i dalje. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo u Zvorniku da nije organizatora Društva „Kanis“, kojima smo zahvalni za odličnu organizaciju,“ istakao je Ivanović.

Vladimir Stevanović, predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika rekao je da je u Zvorniku održana međunarodna izložba CACIB i specijalka druge grupe.

„Bilo je prijavljeno 235 pasa i možemo s ponosom reći da smo veoma zadovoljni odzivom izlagača, pogotovu ako se uzme u obzir da se održavaju dvije izložbe u Srbiji, te da je nedavno održano svjetsko prvenstvo u Zagrebu. Veoma je važno da su izlagači zadovoljni organizacijom i ambijentom,“ rekao je Stevanović.

Delegat takmičenja i međunarodni kinološki sudija Vedran Božičković pohvalio je organizaciju takmičenja i istakao da je odziv odličan.

„Zvornik je tradicionalno dobar domaćin u lijepom ambijentu. Manifestacija se održava po odobrenju Kinološkog saveza Republike Srpske koji ima više izložbi i jako dobro radi svoj posao. Mislim da smo po tome prepoznatljivi,“ rekao je Božičković.

Za najboljeg psa izložbe izabran je šarplaninac Viktorija vlasništvo Aleksandra Stankovića.

U večernjim satima u Domu omladine glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljiljana Čekić odigrala je monodramu “K’o kamen” autorke Dragane Mandrape. Predstava donosi autentičnu priču o dvjema ženama, majci i kćerki, njihovim životima i stradanjima, ali i o snazi koju su imale u trenucima najvećih iskušenja i stradanja. Žanrovski pripada dokumentarnoj monodrami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *