Bratunački bombaš dobio jednomjesečni pritvor od Suda u Srebrenici

Danas su u prvenstvu košarke za juniore BiH u Zvorniku domaći košarkaši KK Zvornik-Basketa savladali goste KK Zrinjski iz Mostara rezultatom 92:84.

Nova pobjeda zvorničkih juniora u košarkaškoj premijer ligi koja otvora vrata Završnici prvenstva
Pobjednicki selfi u nizu

Utakmica je bila puna oscijlacija i neizvjesnosti, prava košarkaška, a prisutni u dvorani su imali šta vidjeti. Bolje su utakmicu otvorili gosti i nakon prvog dijela prve četvrtne imali prednost od 15:9, poslije tajm auta domaćih i konsultacija trenera Zvornik-Basketa, košarkaši dolaze sebi i vraćaju igru u svoju korist. Do kraja četvrtine domaći košarkaši vode i završavaju prvi period rezultatom 25:22 u korist domaćeg tima.
Drugi period prvog poluvremena bio je posvećen više odbrani nego napadu i akcijama. U pravoj muškoj igri s obje strane, više snage pokazuju domaći košarkaši i na poluvrijeme odlaze sa zasluženom prednosti od 44:37.

Dvije trojke mladog Miličevića u prvom poluvremenu donijele su prevagu na stranu domaćih košarkaša koji su i u drugom poluvremenu nastavili jakom i disciplinovanom igrom povećavati svoju prednost.

Mora se istaći i dobro otvaranje drugog poluvremena od strane gostiju iz Mostara. Poslije nekoliko vezanih poena napravljen je niz od 7:0 i gosti su smanjili rezultat na 48:46.To je bio posljednji trzaj, nakon cega su domaći košarkaši preuzeli igru u svoje ruke.

Posebno su se u domaćem timu istakli Vukajlović i Divljanović.

Nova pobjeda zvorničkih juniora u košarkaškoj premijer ligi koja otvora vrata Završnici prvenstva

Vukajlović je u toku utakmice postigao 22 poena i uz to zabilježio 11 skokova što nije prvi dabl dabl učinak ovog novopečenog juniorskog reprezentativca BiH.
Divljanović je ucijeloj utakmici imao samo jedan promašen šut iz igre, a protivnicima je ubacio 27 poena. Utakmica je riješena u drugom luvremenu kada je domaći tim napraviao seriju od 9-0 pri rezultatu 77:71 nakon čega se odlijepio na sigurnih 15 poena, prednost koju je do kraja mudrom igrom zadržavao i završio utakmicu sa konačnih 94:82.

Poene za domaći tim pored Divljanović i Vukajlovića postigli su i

Hajduković 13,

Glamočić 10,

Ikonić 4, uz 8 asistencija,

Ristić 11 poena uz 7 asistencija,

Erić 1 i

Miličević 6 poena u domaćem timu.

Kod gostiju se istakaoMarko zadro sa 16 poena.

Ova pobjeda juniore  Zvornik Basketa vraća u trku za četvrtu poziciju što je bio i cilj Kluba na početku ovog šampionata.

Treneri Zvornika Gajić i Tijanić zadovoljni su prikazanom borbenošću, posebno ako se u obzir uzme umor košarkaša. Uputili su čestitke svojim momcima na zasluženoj pobjedi i pozvali publiku da posjeti utakmice najkvalitetnije omladinske lige u košarci, a koja se igra u Zvorniku i ovog mjeseca.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *