Novi detalji akcije „Mardelj“: Iz bijeljinskog zatvora izuzeta dokumentacija, uhapšena jedna osoba

Policija je u akciji “Mardelj”, u kojoj su pretresene prostorije Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Bijeljina, uhapsila Lj.S. i izuzela obimnu dokumentaciju, potvrđeno je u bijeljinskom Okružnom tužilaštvu.

Kako je rekla portparol ovog tužilaštva Dušica Radovanović Grubač, određeni broj osoba pozvan je u službene prostorije i nad njima se obavlja kriminalistička obrada, prenosi Glas Srpske.

Ranije je za Glas Srpske potvrđeno da je policija u tužilaštvo sprovela direktora KPZ u Bijeljini Milenka Gajića, komandira i policijskog službenika. Oni su saslušaani na neke okolnosti u vezi sa omogućavanjem pogodnosti pritvorenim licima i na druge uočene neregularnosti u KPZ.

Grubačeva je navela da Okružno tužilaštvo od početka novembra prošle godine vodi istragu u vezi sa zloupotrebom i pogodovanjem pritvorenim licima koja se po rješenju sudova nalaze u pritvorskoj jedinici KPZ u Bijeljini.

– Ovlašćena službena lica Uprave kriminalističke policije MUP Srpske i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužioca preduzimaju sve mjere i radnje usmjerene na dokumentovanje predmetnih krivičnih djela i istraga u ovom predmetu nije još okončana- rekla je Grubačeva.

Prema riječima portparola Tužilaštva, kontinuirano se nastavlja rad i postupanje u ovom predmetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije saopšteno da su u okviru akcije juče pretresene pritvorske i druge prostorije KPZ u Bijeljini i da su nakon završenog pretresa tri osobe sprovedene u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu.

Akcija „Mardelj“ usmjerena je na rasvjetljavanje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćena u vezi sa omogućavanjem pritvorenim licima određenih pogodnosti, suprotno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija Republike Srpske i Pravilniku o kućnom redu.

Akciju su izveli službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Petresi su rađeni po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini.

(srpska info)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *