Novi slučaj smrti osobe pozitivne na korona virus u Kalesiji, a u Zvorniku dva nova slučaja, cijela BiH 142 nova slučaja

0
https://zvornicki.ba/novi-slucaj-smrti-osobe-pozitivne-na-korona-virus-u-kalesiji-a-u-zvorniku-dva-nova-slucaja-cijela-bih-142-nova-slucaja/
Kalesija u aprilu

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su prijavljena dva smrtna slučaja od posljedica zaraze koronavirusom, potvrđeno je za BHRT. U Federaciji BiH najmanje je 100 novozaraženih, dok u Republici Srpskoj bilježimo 42 nova slučaja zaraze virusom SARS CoV-2.

Radi se o muškarcu rođenom 1954. godine iz Kalesije, te o ženi starije životne dobi koja je preminula na klinici Podhrastovi u Sarajevu.

U izolatoriju Klinike za plućne bolesti Podhrastovi preminula je pacijentica koja je bila pozitivna na koronavirus, saopšteno je sinoć iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Pacijentica je preminula u 82. godini života, a imala je više komorbiditeta, saopšteno je iz KCUS-a.

U Federaciji BiH registrovano je 58 smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19.

Ukupno u BiH od posljedica COVID-19 do sada je preminulo 188 osoba.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 411 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 42 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 20 muških i 22 ženske osobe, od kojih je devet mlađe, 29 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Ljubinja i Teslića, po tri iz Doboja, Pala i Prijedora, po dvije iz Bijeljine, Gradiške, Zvornika i Trebinja i po jedna iz Čelinca, Kotor Varoša, Kozarske Dubice, Laktaša, Istočnog Sarajeva i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.314 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 125 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.337 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 37.278 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 118, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 35, a u opštim bolnicama 83.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.062 osoba, a nadzor je završen kod 37.440 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u protekla 24 sata, obrađeno je 233 testova, te je kod 35 osoba potvrđena zaraza koronavirusom u KS.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 27 osoba, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na respiratoru.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 12.819 osoba.

Do danas je potvrđeno 455 zaraženih, od kojih je 127 izliječenih.

Nažalost, u protekla 24 sata jedna osoba je preminula, što je sedmi smrtni slučaj od početka proglašenja pandemije. Četiri osobe su izmještene na liječenje iz BiH, dok je 317 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije.

Na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS, od 16. do 30. juna ove godine, naložene su 582 samoizolacije.

Dijagram na dan 1.juli 2020.godine u BiH

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...