Novi vatreni okršaj u Tuzli, jedno lice ranjeno dva lica uhapšena

Službenici Policijske stanice Zapad Policijske uprave Tuzla sinoć su zaprimili prijavu o upotrebi vatrenog oružja u ulici Husinske bune, ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Hici iz vatrenog oružja upućeni su u smjeru S.D. (48) iz Lukavca nakon čega su dvojica aktera pucnjave pobjegla sa mjesta događaja.

– Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK, a radi se o E.S. (36) iz Tuzle i A.B. (38) iz Tuzle – navode u Upravi policije MUP TK.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je obavljen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

Krivično djelo
– E.S. i A.B. su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će danas uz izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje – navode u Upravi policije MUP-a TK.

(srpskainfo.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *