Novih 17 infekcija korona virusom danas u Zvorniku, kapaciteti kovid odjeljenja popunjeni, tri lica loše kliničke slike…

0
Još tri osobe pozitivne su na virus korona u Zvorniku, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja ukupno je pozitivno 54 lica na području grada Zvornika dok se za 20 testiranih očekuju rezultati. U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih su četiri pozitivna na virus korona, a dva čekaju rezultat PCR testa. Dvoje u ovom odjeljenju ima povišenu temperaturu, a opšta klinička slika ostalih pacijenata je dobra. Četiri osobe iz Zvornika juče su upućene u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, jedno je lice primljeno u zvorničku Bolnicu. Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 366 osobe na području Zvornika. Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

Devet pacijenata iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice i Osmaka smješteni su u kovid odjeljenju zvorničke bolnice čime su njegovi kapaciteti skoro potpuno popunjeni. Sa teškom kliničkom slikom su tri bolesnika, a ostali imaju relativno zadovoljavajuće kliničko stanje. Na terapiji kiseonikom uz ostalu terapiju je devet pacijenata.

Кomunalna policija kontroliše poštovanje mjere kućne izolacije koja je izrečena za 415 osoba, a istekla je za 642.

Do 3. avgusta produžene su mjere kojim se zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06:00 do 23:00 časa i dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo. Кorišćenje maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.

Prema preporukama Instituta za javno zdravstvo takva mjesta i situacije su: bašte ugostiteljskih objekata, dijelove trgovačkih objekata i trgovačkih radnji lociranih na otvorenom, redovi ispred radnji, banaka i ustanova, bilo kakva organizovana okupljanja, autobuska stajališta, pijace.

Ugostiteljskim i drugim objektima do daljnjeg su zabranjeni muzika uživo i di-džej izvođači.

Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže propisanu fizičku distancu, nose masku i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...