Udruženje građana Divič nastavlja sa kontiniuranim radom na konkretnim projketima. Ovaj put prenosimo informaciju o igralištu za odbojku na pjesku.

Novo igralište za odbojku na pijesku krasi Divič
Divič

Pored uređenja i završetka ovog sportskog terena ovih dana je ovo Udruženj uspješnno završilo radove i na drugim sportskim terenima, ali o njima ćemo pisati u skorijoj budućnosti, kada se projekat i zvanično privede kraju.

Novo igralište za odbojku na pijesku krasi Divič

O samom projektu odbojkaškog igrališta na pijesku  za naš portal je govorio Amle Alić predsjednik Udružnja građana Divič:

Aktivnostima oko uređenja sportskih terena na Diviču ćemo stvoriti uslove za održavanje raznih sportskih takmičenja, a s ciljem druženja kako lokalnog stanovništva tako i naše dijaspore i ostale populacije u Zvorničkoj opštini.Novo igralište za odbojku na pijesku krasi Divič
U Jednom pogedu Divić, jezero, Kula- neprocijenjivo

Ovaj put smo dobili donaciju u vidu mreže za odbojku u pijesku. Zahvalio bih se donatorima na ovoj vrijednoj donaciji. Iskoristio bih priliku da pozovem i ostale koji žele donirati u ove svrhe da nam se jave.

Planiramo nabaviti i jedan sto za stoni tenis za vanjsku upotrebu koji košta odprilike 700 KM. Dalje planiramo kupiti jedan sto za stoni fudbal koji košta odprilike 800 KM. Potrebni su nam i razni sportski rekviziti a prvenstveno lopte za košarku, fudbal, odbojku i fudbal u pijesku.

U doglednoj budućnosti planiramo nabaviti i jedan sto za bilijar.

Novo igralište za odbojku na pijesku krasi Divič

Vise informacija možete dobiti putem zvanične web stranice Udruzenja građana Divič.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *