Svečani prijem povodom završetka prve faze radova u biblioteci i dobijanja povelje „Đorđe Pejanović“ za najboljeg menadžera u bibliotekarstvu Republike Srpske održan je u utorak, 13.juna u prostorijama JU Narodna biblioteka i muzejska zbirka Zvornik.

Novo ruho za biblioteku i muzejsku zbirku u Zvorniku
Gradska institucijakoja opravdava svaki epitet

Radovi na renoviranju objekta starog više od 100 godina počeli su u oktobru prošle godine. Okrečene su prostorije, ofarbana stolarija, dotrajali namještaj i podovi zamijenjeni su novim. Pojedini vrijedni eksponati muzejske zbirke su revitalizovani. Ovih dana počinju radovi na rekonstrukciji ravnog krova i fasade zgrade. Podršku za radove vrijedne više od 20.000 KM dobili su od Ministarstva prosvjete i kulture RS, Ministarstva civilnih poslova BiH i Gradske uprave Zvornik.

Direktorica JU Narodna bublioteka i muzejska zbirka Zvornik Negosava Stjepanović po drugi put je dobila povelju „Đorđe Pejanović“ za najboljeg menadžera u bibliotekarstvu Republike Srpske.Negosava Stjepanović
Negosava Stjepanović najsposobniji menadzer u bibliotekarstvu, a mi bi rekli i u drugim oblastima

„Povelja “Đorđe Pejanović“ je najveća nagrada za bibliotekarstvo u RS, a dodjeljuje se na manifestaciji Višegradske staze, koja se svakog juna održava u Višegradu. U Republici Srpskoj ima 49 biblioteka i više od stotinu školskih i fakultetskoh biblioteka i velika je čast kako za mene tako i za grad Zvornik da budemo nagrađeni i izdvojeni u ovoj oblasti,“ rekla je Stjepanovićeva.

zvornikdanas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *