Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, drugi dan Ramazanskog bajrama uzeo je kao Dan šehida, u znak i sjećanje na sve one koji su stradali u proteklom ratu. 

Dan sehida

Na prostoru Medžlisa islamske zajednice (MIZ) Zvornik, centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida priređena je danas u džematu Divič.

Ovo je dan kada se sjećamo naših najmilijih, te dragom Bogu upućujemo dove i molbe za oprost grijeha i da našoj braći, očevima, sestrama, komšijama podari lijepi dženet – riječi su predsjednika MIZ Zvornik prof. Mustafe Muharemovića.

Dan sehida

U znak sjećanja na sve one koji nisu više među nama, proučen je Jasin, a proučena je i hatmenska dova, jer su imami sa prostora MIZ Zvornik protekli mjesec učili hatmu za sve šehide sa prostora Zvornika, ali i Bosne i Hercegovine.

Ostatak vjerskog programa, podne namaz i tevhid obavljeni su u lokalnoj džamiji Divič.

Doprinos obilježavanju Dana šehida dala je i BZK “Preporod” Zvornik, koja unazad jedanaest godina trećeg dana Ramazanskog bajrama organizuju sportsko-kulturunu manifestaciju u malom nogometu. Na Diviču su danas izvučeni i parovi prvog kola, a turnir započinje sutra od 8h u Sportsko-rekreativnom centru Zvornik.

U nastavku donosimo Vam nekoliko fotografija sa današnjeg centralnog obilježavanja Dana šehida.

Dan sehida


Dan sehida


Dan šehida


Dan sehida

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *