Republički štab za vanredne situacija entiteta RS donio je danas mjeru zabrane takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista do 8. juna godine. Od danas je u RS-u dozvoljen rad bazenima, wellnes i spa centrima.

Od danas dozvoljen rad bazena i spa centara, početak sportskih takmičenja od 8.juna
Trenutak kada Danijel Ćulum postiže gol protiv Radnika

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 39. sjednici, u Banjoj Luci, Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) na području ovog entiteta, javlja Anadolu Agency (AA).

– U cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19 na teritoriji RS i zaštite i spasavanja stanovništva od 25. maja zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu – navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Od 25. maja dozvoljava se rad bazenima, “wellness” i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

– Do 8. juna zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista – navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada kina, pozorišta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o produženju primjene zaključaka do 8. juna o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu i o obavezama UKC RS i javnih zdravstvenih ustanova – bolnica u RS u obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim koronavirusom.

Donesen je i zaključak o prestanku primjene Zaključka o regulisanju radnog vremena zdravstvenih ustanova – apoteka u RS-u od 8. maja

Ovo je značajna promjena, s obzirom na to da se ranije kao mogući datum održavanja takmičenja spominjao 1. juli.

To znači da će se, pod uvjetom da se mjera zabrane ne produži, Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu moći igrati poslije 8. juna.

Doduše, konačnu odluku će donijeti Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici koja će biti održana u narednim danima.

(Faktor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *