Zvorničani će od naredne sezone ponovo u svom gradu gledati prvoligaške mečeve u košarci. OKK „Princip “plasirao se u Prvu ligu RS , nakon što je ekipa „Igokea 2“ istupila iz takmičenja u Mini ligi za ulazak u viši rang .

Od naredne sezone prvoligaška košarka u Zvorniku
Pobjednicki nastao za ulazak u doigravanje

Predhodno je Mini ligu napustila ekipa Prnjavora . Prema propozicijama Košarkaškog saveza RS , prve dvije plasirane ekipe u Mini ligi stiču pravo igranja u Prvoj muškoj ligi RS. Na ovaj način košarkaši Principa zajedno sa ekipom Igmana iz Istočne ilidže obezbijedili su plasman u Prvu ligu RS.

Trener Principa Vladan Erić je rekao da je zadovoljan ulaskom u Prvu ligu RS jer je cilj ispunjen, ali ne baš i načinom na koji je ostvaren .
“Vrijedno smo radili tokom cijele sezone da bi došli u poziciju da se borimo za viši rang . Više bi voljeli da su svi mečevi odigrani i da vidimo ko je stvarno najbolji na terenu. Bez obzira na to, zadovoljni smo , cilj je ostvaren , i drago mi je da smo omogućili da se u našem gradu ponovo gledaju mečevi na višem nivou. Ostalo je da odigramo još jedan meč i bez obzira na to što branimo 16 poena razlike , idemo na pobjedu , da u Zvornik donesemo titulu “, rekao je Erić
Košarkaši Principa odigraće još jedan meč u okviru Mini lige na gostujućem terenu kod ekipe Igmana iz Istočne Ilidže koji će odlučiti o prvaku Druge lige RS. U prvom meču Zvorničani su slavili sa 98: 82.

O ovoj informaciji se govori duže vremenau gradu, a napokon je stigla i zvanična potvrda.

Osvit/Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *