s

Većinom glasova odbornici su usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Zvornik za period 01.01.-31.12.2023. godine.

Ukupna budžetska sredstva, primici/prilivi i neiskorištena sredstva po osnovu obveznica iz prethodnih godina za prva tri mjeseca 2024. godine izvršena su sa 7.941.793 KM.

U poređenju sa ostvarenim poreskim i neporeskim prihodima za prva tri mjeseca 2024. godine sa istim periodom za 2023. godinu uočava se veće izvršenje i poreskih i neporeskih prihoda.

Gradonačelnik Bojan Ivanović osvrnuo se na oba dokumenta i napomenuo da je u prvih šest mjeseci 2023. godine bilo otežano funkcionisanje gradskog budžeta.

„Tek od juna mjeseca došlo je do stabilizacije i normalnog funkcionisanja, a ove godine smo u drugačijoj situaciji i funkcionisanje budžeta se izvršava kako je i predviđeno, a do kraja godine očekujemo da sve bude izvršeno onako kako je i planirano.“

Prihvaćene su i Odluke o kupovini nepokretnosti označenih kao kp.br.7878/2 KO potrebne radi rekonstrukcije lokalnog puta Zvornik-Šćemlija-Glumina i kp.br. 7724/3 KO Zvornik neposrednom pogodbom radi kompletiranja građevinske parcele prema istoj potrebi.

Usvojene su i Odluke o ustupanju poslovnog prostora na privremeno korišćenje i upravljanje Zvorničkom udruženju mladih i Gradskom zanatsko-preduzetničkom udruženju Zvornik.

„Dali smo na upravljanje prostorije udruženjima kako bi imali svoje prostorije za nesmetan rad i kako bi svoje inicijative upućivali kako Gradskoj upravi grada Zvornika, tako i višim nivoima vlasti.“ , istakao je gradonačelnik Ivanović.

s

Na Skupštini je usvojen i Izvještaj o stanju sudskih i drugih predmeta u kojima se kao jedna strana pojavljuje Grad Zvornik za period 01.01.2023-31.12.2023. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *