Odobreno 322 stipendije za studente Zvornika
FOTO: Ilustracija

Odobreno je 322 stipendije za studente Zvornika nakon što je gradonačelnik Zvornika donio Odluku o dodjeli studentskih stipendija za školsku 2016/17 godinu. Načelnik Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović istakao je da su stipendije odobrene svim studentima koji su ispunjavali uslove.

Konačnu rang listu odobrenih stipendija možete preuzeti i vidjeti na postavljenom linku OVDJE

Ukupno je konkurisalo 386 studenata, od čega 53 studenta ne ispunjavaju uslove Konkursa, a 11 studenata je odustalo zbog dobijanja republičke stipendije. U školskoj 2016/17 godini stipendije iz gradskog budžeta dobijaće 97 studenata sa prosjekom ocjena većim od 8,5, te 21 student prve godine koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole, 6 studenata master studija sa prosjekom većim od 9, jedan student bez oba roditelja i tri studenta sa smetnjama u razvoju.

U skladu sa Pravilnikom i Konkursom njih 128 imaće na godišnjem nivou stipendiju od 1.000 KM, odnosno 100 KM mjesečno tokom deset mjeseci. Sa liste studenti djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odobreno je 11 stipendija i u skladu sa Pravilnikom i Konkursom, te prema raspoloživim sredstvima oni će na godišnjem nivou dobijati 500 KM. Za 183 studenta sa liste slabog materijalnog stanja odobrene su stipendije kao jednokratno davanje u iznosu od 300 KM. Iz gradskog budžeta za ovu namjenu biće izdvojeno 187.000 KM – rekao je Cvijetinović.

Potpisivanje ugovora sa studentima kojima je odobrena stipednija u iznosu 1.000 KM biće organizovano u Gradskoj upravi krajem naredne sedmice kada će im biti uručena i prva mjesečna rata od 100 KM. Studenti će biti informisani o datumu potpisivanja ugovora. Odluka o dodjeli stipendija i rang lista studenata kojima je odobrena stipendija objavljeni su na internet stranici Gradske uprave Zvornik. U protekloj školskoj godini iz budžeta Grada izdvojeno je 150.000 KM za stipendiranje 244 studenta.

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *