Održan međunarodni turnir „Zvornik 3×3”, učestvovalo 27 ekipa (FOTO)

Tokom vikenda u Zvorniku je održan međunarodni turnir „Zvornik 3×3” na kome je učestvovalo14 juniorskih i 13 seniorskih ekipa. Grad Zvornik podržava sve aktivnosti koje promovišu sport, kulturu, obrazovanje i uključivanje što većeg broja građana u društveni život grada. Prema riječima gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića, ovaj turnir iz godine u godinu posjećenošću i brojnim učesnicima iz različitih gradova i država dokazuje da je poznat u cijelom regionu.

Održan međunarodni turnir „Zvornik 3×3”, učestvovalo 27 ekipa (FOTO)

„Da je basket najdinamičniji sport na svijetu potvrdio je i turnir u uličnom basketu tri na tri koji je održan u našem gradu. Uživao sam u majstorstvu basketaša iz regiona, a vjerujem da su u sjajnom sportskom nadmetanju uživali i naši sugrađani. Čestitam pobjednicima, zahvaljujem organizatorima, a ponosan sam što je Zvornik još jedanput potvrdio da može biti dobar domaćin velikim sportskim događajima. Mi ćemo svakako nastaviti podržavati sve manifestacije koje promovišu sport i zdrav život,“ istakao je gradonačelnik Ivanović.

Prvak u juniorskoj kategoriji je ekipa iz Kalesije koju predvodi Zvorničanin Rekif Musić vlasnik kompnije Rile promet koji je okupio izvrsnu ekipu mladih momaka i bilježi uspjehe na turnirima širom BiH.

Nagrada za prvo mjesto u iznosu od 4.000 KM otišla je u ruke seniorske ekipe „3×3 075” iz Tuzle, a 1.000 KM drugoplasiranoj ekipi „3×3 Bijeljina”. Pokrovitelj turnira je Grad Zvornik i brojne kompanije iz Zvornika i regije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *