Održan sastanak Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika (FOTO)

Savjet za bezbjednost saobraćaja na putevima na području grada Zvornika, održao je danas redovnu sjednicu na kojoj su razmatrana aktuelna pitanja i problematika u okviru date oblasti.

Trenutno je akcenat usmjeren na realizaciju puta Zvornik – Šćemlija – Glumina, predstavljena je idejna trasa puta i analizirani su radovi ovog projekta za naredni period. Uporedno sa ovim projektom, priprema se izgradnja novog parking prostora u B-blokovima u okviru koga će biti izgrađeno i dječije igralište, a početak realizacije za isti se očekuje u najkraćem periodu.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je predsjednik Savjeta, istakao je da prednost imaju prioritetni radovi, koji će u najkraćem periodu omogućiti bezbjednije uslove u saobraćaju, kao i riješiti najspornija pitanja o uređenju problema parking mjesta.

„Današnji sastanak smo iskoristili da predstavimo idejno rješenje trase puta, kao i idejno rješenje parking garaže i novog parking prostora u B-blokovima u sklopu koga će biti igrađeno i dječije igralište“, rekao je Ivanović.

Na sastanku su doneseni i zaključci o izgradnji trotoara sa jedne strane kolovozne trake u naseljima, gdje je to neophodno, zatim o uređenju postojećih i izgradnji novih autobuskih stajališta, te izgradnja novih parking mjesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *