Održan ''Treći ribolovni feeder kup'' na stazi u Sakaru (FOTO)

Treći ribolovni feeder kup, u organizaciji Kluba sportskih ribolovaca „Drinsko jezero”, održan je na stazi u Sakaru u nedelju, 14. aprila. Učestvovalo je 18 ribolovaca, a dve trofejne nagrade, odlaze u Ljuboviju.

Prvoplasirani takmičar je Branimir Đokić iz Ljubovije, sa 1150 gram-poena. Drugo mesto osvojio je Nebojša Novaković iz Malog Zvornika, sa 1035 gram-poena, a treći je Milan Rabat iz Ljubovije, sa 900 gram-poena.

Kup je održan u terminu od 8.45 do 12.45 časova.

Sudije ovog takmičenja bili su Branko Peša i Branko Bošković.

Prošle godine kup nije održan zbog loših vremenskih prilika.

Prvi Fider ribolovni kup u opštini Mali Zvornik okupio je u nedelju, 25. aprila 2021. godine, 20 takmičara.

Pobednik Fider kupa bio je Savo Gligorić, sa osvojenih 580 gram-poena. Drugoplasirani je Zoran Ivanišević, sa 570 gram-poena, a trećeplasirani Jovan Vračević ostvario je ulov od 550 gram-poena.

Fider (Feeder) metod je već dugo vremena jedan od najpopularnijih načina pecanja, ne samo u Velikoj Britaniji već i u većem delu Evrope. Kod nas ova neverovatno efikasna metoda počinje da biva šire prihvaćena među ribolovcima.

Osnovu feeder ribolova čini hranilica (feeder)! To malo čudo služi kao nosač hrane, ali i kao svojevrsni teg (balast), koji će štap lako izbaciti na zavidne daljine.

Postoji nekoliko različitih tipova hranilica, a u modernom feeder ribolovu uslovno razlikujemo tri osnovna tipa: kavezna hranilica (cage feeder), hranilica koja se puni crvićima (maggot feeder) i metod hranilica (method feeder).

💻 Izvori: Mali Zvornik info / Trofej info / KSR Drinsko jezero
📷 Foto: Mali Zvornik info
✒️ Novinar saradnik: Dalibor Krstić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *