Održano završno predavanje za poljoprivrednike iz Zvornika

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, održalo je danas peto i ujedno završno predavanje u okviru „Zimske obuke za poljoprivredne proizvođače“, u Velikoj sali Skupštine grada Zvornik.

Učesnicima je tokom predavanja, detaljno predstavljen postupak registracije i preregistracije poljoprivrednih gazdinstava, zatim Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2024. godinu i proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru.

Uspješna edukacija, koja se realizovala na pet različitih lokacija na području grada u periodu od 15. februara do 14. marta ove godine, doprinijela je dvosmjernoj razmjeni znanja i iskustava iz oblasti agrara, kreirajući tako najefikasniji i najunčikovitiji model obuke za poljoprivrednike proizvođače. Nadležni Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Gradske uprave grada Zvornik, ocijenili su obuku kao uspješno završenu, proizvodeći pozitivne reakcije svih uključenih aktera.

Predavanja su za cilj imala unapređenje postojećih znanja poljoprivrednih proizvođača u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a kroz to i intenziviranje iste, te jačanje konkuretnosti i poboljšanja plasmana poljoprivrednih proizvoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *