Ognjen Stjepanović novi je fudbaler našeg kluba. Pripremama ekipe se pridružio danas, a dolazi iz sarajevskog Olimpika. U prošloj sezoni odigrao je 16 utakmica, postigao 7 golova i upisao jednu asistenciju, saopšteno je danas sa zvaničnih stranica fudbalskog kluba Sloba Tuzla.

Ognjen Stjepanović nakon prekida saranje sa novopečenim premijerligašem Olimpikom iz Sarajeva, povezivan je prethodnih dana sa gradom Tuzla i starijim premijerligašom u gradu soli. Danas je zvanično i dogovorena saradnja između stasitog Zvorničanina i Slobode.

Ognjen Stjepanović je o postignutom dogovoru i očekivanjima u novoj sredini za portal Zvornicki ba saopštio: 

Dobio sam poziv sportskog direktora Slobode, gospodina Sanela Mašića. Razgovarali smo malo o klubu i meni kao mladom igraču i uspeli da se dogovorimo.  Sloboda je veliki tim i samim tim je prvi utisak veoma lep.

Očekivanja su uvek velika, ali Sloboda će u prvi plan staviti mlade igrače i ja se nadam da će sve ispasti kako treba. Meni je velika čast nositi grb ovog kluba i dacu svoj maksimum da ispunim očekivanja, rekao je Stjepanović.

Sloboda svoju prvu pripremnu utakmicu igra već u srijedu od 17 sati na pomoćnom terenu stadiona Tušanj protiv selekcije fudbalera Tuzlanskog kantona, a možda ta utakmica bude upravo i debi za mladog Zvorničanina.

Tuzlanski premijerligaši u novu sezonu ući će i ove godine sa Zvorničanima u svojim redovima. Tuzla City za sada računa na Bobana Đerića koji je dio generacije koja je Drinu uvela u Premijer ligu prije pet godina, špekuliše da će plave iz Saimin Hana u Tuzli pojačati i Edin Rustemović najbolji vezni igrač kojeg je Drina proizvela u posljednjih deset godina. Stjepanović je danas pristupio Slobodi, a u kojoj je od ranije Said Husejnović koji svoju karijeru fudbalera privodi kraju u klubu gdje je i stekao slavu. Erminu Musiću je ugovor sa Tuzla City istekao, tako da će potražiti novu sredinu u kojoj će imati punu minutažu i pokazati sve ono što je naučio.

S pravom možemo očekivati Zvorničane na utakmicama Premijer lige BiH ove sezone u Tuzli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *